Radio Schillers nyhedsorientering nr. 53

Nyhedsorientering den 12. oktober 2006. Taler: Tom Gillesberg, formand for Schiller Instituttet i Danmark.

Den mulige nordkoreanske atomprøvespringning - sultnes respons til USA's pres og sanktioner, faren for amerikansk atombombning af Iran, nedtælling til midtvejsvalget 7. november, Irakisk og Afghansk mareridt - unge dør forgæves, Lancet: 655.000 irakere døde pga. af den udenlandske besættelse - 2,5% af befolkningen, finanssystemets problemer - udskyd alt til efter 7. november (bl.a. med faldende oliepriser), med republikanernes manglende indgreb imod Foleys jagt på unge drenge har de mistet nøglevælgere, meningsmålinger: demokrater 59% republikanere 36%, kun 44% af republikanere siger de vil stemme, demokratisk jordskredssejr grundlaget for en rigsretssag imod Cheney og Bush, fare for angreb på Iran og demokratisk passivitet, Schiller Instituttet råber vagt i gevær til folketinget, høring om Irankrig i kongressen, LaRouches Ungdomsbevægelse mobiliserer de unge på universiteter og colleges, "Er Goebbels på din læreanstalt", intriger af Lynne Cheney og John Train, få de unge på barrikaderne, faren ikke forbi 7. november, forvent forsøg på fascistisk overtagelse i USA og evt. en Irankrig der kan få skylden for finanssammenbrud, boligboblen i krisen, Dow Jones sætter ny rekord- Robert Rubin: hvornår kommer krakket så, Forbes: Hvornår eksploderer hedgefondene pga. kredit derivater, 26.000 mia. dollars i credit default swaps (forsikringer imod dårlige lån) - kan vælte hedgefonde (og markedet), EU bekymrede for bankkriser der krydser grænserne men vil først have rapport i marts 2007, amerikanske husbyggere lukker ned, føderalbankguvenør Susan Bies: bankkriser og betalingschok på vej, Putin i Dresden forsøger at få Tyskland til at være brohoved i Europa for det asiatisk-europæiske samarbejde, myten om ansvarlige finansmarkeder og uansvarlige regeringer eksploderer, vi må uddanne vores politikere - vi besøger Christiansborg på kulturnatten, USA's ødelæggelse af ikke-spredningsaftalen gennem ikke at stille kernekraftteknologi til rådighed for civilt brug, alle lande har krav på den bedste teknologi, der behøves et skifte i USA og Tyskland, er menneskeheden ved at blive voksen og erkende at krig er forældet, vi må arbejde for den andens fordel, et lands stolthed er dets bidrag til hele menneskeheden. Diskussion: finanssammenbruddet er allerede i gang - verden er allerede i gang med at blive ødelagt af en fejlslagen politik.

Oktobernummeret af Prometheus       Flyveblad: Planlægger Bush-administrationen anvendelsen af taktiske atomvåben mod Iran

Foredrag den 12. oktober 2006: Isotopøkonomi - en global videnskabelig og økonomisk renæssance. Taler: Tom Gillesberg, formand for Schiller Instituttet i Danmark. 

Jonathan Tennenbaums artikel: The Isotope Economy.

 

Billeder til foredrag:

Vernadskij

 

Mendalejev

 

Det periodiske system

 

Atomkernerne af de tre brintisotoper: normalt brintatom, deuterium og tritium.

 

Uranspaltning

 

Kernereaktion

 

Solen

 

Fusionsproces på solens overflade

 

Fusion her på jorden

 

Det periodiske system

 

Isobutylalkohol

 

Alfastråling

 

Betastråling

 

Thoriumnedbrydningsrække

 

Isotopseperation

 

Rumforskning

 

Månebase

 

Marsbase

 

Fusion jet

 

Plasmafakkel

 

Bidrag kan indsættes på giro 564-8408, home banking: 1551-0005648408.

Send spørgsmål eller bestil kampagneaviser: radio@schillerinstitut.dk

Radio Schiller forside    Seneste Nyt    Internationale LaRouche Youth Movement